Atunci când internetul îți oferă prea multă informație despre ceva, cumva, simți nevoia să te documentezi. Ajungi în tenebre și adâncuri, ajungi în zone pe care nu știai că există, ajungi la o saturație a informației, un moment în care nu mai știi ce să crezi.
7 mituri despre implantul cu silicon și mărirea de sâni. Ce e adevărat, ce e fals?
Trăim într-o epocă a dezinformării prin prea multă informare, a fake news-urilor și a tratamentelor mai mult sau mai puțin adecvate pentru orice. Nimic nu ne oprește să ne informăm, dar sunt cu atât de multe lucruri care ne pot ajuta să ne dezinformăm.
Desigur, internetul a deschis această cutie a Pandorei, în care toată lumea e liberă să aibă o opinie, însă tot mai puțini sunt cei care au și argumente pentru ceea ce susțin.
Cel mai ușor se poate observa acest fenomen în cazurile medicale. Fenomenul îngrijorător cunoscut și sub numele de „auto-diagnosticare” a prins un avânt uluitor, mulți pacienți considerând că nu e tocmai necesar să fie diagnosticați de un medic cu o vastă experiență în spate, ci că pot găsi și singuri răspunsurile la afecțiunile lor.
Acest lucru stârnește neîncredere, deoarece nu mai sunt lucruri bazate pe răspunsuri științifice, ci pe opinii ale diverselor voci, mai mult sau mai puțin avizate.
Nici în cazul medicinei estetice lucrurile nu sunt mai roz. Foarte mulți oameni încearcă să afle de pe internet la răspunsuri pe care doar un medic estetician le poate oferi, la o consultație. Răspunsurile pe care dorim să le aflăm sau pe care sperăm să le evităm, ne sunt oferite cu siguranță într-un link în care vom avea încredere orbește.
De aceea, acum vom vorbi despre cele mai răspândite 7 mituri privind implanturile cu silicon și mărirea de sâni, în general.
De ce există frică de consultație pentru o operație de mărire a sânilor?
Oamenii au o frică aproape instinctivă de medici.
Acest lucru este ușor de înțeles: cei care au capacitatea de a ne salva viața sau de a ne spune, în mod avizat, ce decizii să luăm pentru o existență mai sănătoasă, sunt și cei care pot greși, pentru că, nu-i așa, oameni suntem cu toții.
Ceea ce mulți nu percep este faptul că șansele ca noi, cei neavizați medical, să ne înșelăm sunt mult mai mari decât șansele ca un medic experimentat să se înșele.
De aceea, frica de consultație nu ar trebui să existe.
Dacă vă doriți o operație de mărirea sânilor, mergeți la un specialist estetician și întrebați absolut tot ce doriți în legătură cu implanturile cu silicon, tipurile de implanturi, cum va decurge operația, care e procesul de pregătire sau cel de recuperare.
Dar dacă nu sunteți încă convinse, haideți să demontăm câteva mituri și să vedem ce e adevărat și ce e fals în legătură cu implanturile cu silicon și operația de augmentare mamară.
Top mituri despre implanturile cu silicon și operația de mărire a sânilor
Iată care sunt cele mai populare mituri despre mărirea sânilor:
- Implanturile de silicon trebuie înlocuite după x ani
- Senzația la atingere a unui sân mărit prin implanturi cu silicon este foarte diferită de cea pe care o oferă un sân natural
- Pielea sânului atârnă separat de implant, oferind senzația neplăcută vizual a unui sân fals
- Implanturile cu silicon implică riscuri de dezvoltare a nodulilor cu potențial canceros
- Sânii măriți prin implanturi cu silicon au parte de stigmatul „sâni falși” pentru că pot fi reperați ușor vizual
- Organismul reacționează negativ la implantul cu silicon, pentru că este un „corp străin”
- Implanturile se pot întoarce cu susul în jos
Acestea sunt miturile, haideți să vedem și dacă se susțin:
- De obicei, implanturile cu silicon au garanție pe viață. În cazul în care pacienta își dorește o modificare, precum o mărire adițională a sânilor sau o micșorare a lor, atunci da, implanturile se schimbă. Dar nu din cauze de alterare a materialului, ci datorită dorințelor pacienților
- Deși adevărat în anumite cazuri, acest mit este demontat în cazul implanturilor cu silicon. De obicei, când pacienții optează pentru implanturile mamare cu ser fiziologic, atunci se creează senzația de sân ca „o pungă umplută cu apă”. În cazul implanturilor cu silicon, senzația la atingere este cât se poate de naturală.
- Au fost cu siguranță cazuri care au inspirat acest mit. Aici, însă, e vorba de o operație executată prost, deci nu e o consecință inevitabilă a operației de mărire a sânilor. Prin alegerea unui medic cu experiență, precum dr. Radu Panțuru, de exemplu, acest tip de probleme nu își vor face apariția
- Cercetătorii au stabilit concluziv că nu există nicio legătură între implanturile mamare din silicon și dezvoltarea cancerului la sân.
- Există diverse tipuri de implanturi de silicon, de diferite forma și mărimi. Pentru un aspect natural, de exemplu, există un tip de silicoane anatomice, care oferă exact imaginea unui sân natural, nu aspectul rotund pe care îl oferă silicoanele rotunde
- Acest efect este cunoscut sub numele de contractură capsulară. Este o reacție de răspuns a organismului la prezența unui corp străin. Deși adevărată în cazul augmentării mamare, implanturile cu silicon au dovedit că au cea mai mică rată de contractură capsulară dintre toate tipurile de implanturi, întrucât siliconul este biocompatibil
- Acest efect este cunoscut sub numele de torsiune, și implică întoarcerea implantului de silicon cu baza în sus. Acest risc este unul mic, și valabil pentru silicoanele anatomice. Un medic bun va ști să reducă acest risc cât mai aproape de zero
Iată miturile, unele adevărate, unele false, cele mai multe însă fiind la jumătate. Așa cum bine știm, adevărul este undeva la mijloc, deci dacă există un zvon despre această procedură, înseamnă că există ceva la mijloc. De multe ori, însă, exagerarea este des-întâlnită și creează frici inutile.
Dacă doriți să aflați mai multe, direct din gura unui medic specialist, învingeți-vă teama și apelați la dr. Radu Panțuru.
Datele de contact le găsiți chiar pe site-ul drpanturu.ro, deci o primă consultație e doar la un telefon distanță!