Loading . . .
La Multi Ani, MIE!!!!

La Multi Ani, MIE!!!!

Blogul meu a făcut cred 10 ani de când e live. Oficial, de când plătesc acest domeniu. Neoficial cred că are vreo 16 de când tot scriu. Scriu absolut orice simt, toate dorințele, sentimentele și frustrările. 

Am avut multe zile în care m-am gândit pentru ce fac asta. În care m-am gândit dacă ar fi mai bine să renunț, să las totul să se piardă în arhivele internetului. Să închid tot și să îmi văd de  viața mea. De fiecare dată am rămas cu o nostalgie. O nostalgie pentru toți oamenii mișto care m-au încurajat. Toți oamenii frumoși pe care i-am cunoscut virtual. Toate mesajele și încurajările venite pe diverse platforme de câte ori am mai îmbrățișat tastatura.

Am spus că îi mai dau o șansă. Ca de fiecare dată. Am început timid, să văd cât a mai rămas din comunitatea care s-a aciuiat pe lângă mine. Nu am făcut eu această comunitate, fiecare dintre voi, cei care mă citesc – au ales să vină și să stea, să comenteze, să citească și să se bucure.

Așadar, pentru că evoluăm în forme diferite, vin cu un newsletter.

Dar

Întotdeauna există un dar

Această invadare la inbox prin abonare, vine cu mai multe lucruri. Am evoluat și eu ca om, ca și curiozități, experimente și chiar interese pe alocuri. Nu m-am oprit vreun moment din scris, așa că am multe de spus. Dar mai mult, am început să dezvolt povești.

Pentru că toate lucrurile pe care le fac nu se întrețin singure, acest newsletter va fi împărțit în două. Prima parte cu tot felul de curiozități, sfaturi, prostioare, articole mișto găsite, poziții. Aștept și sugestii, dar în limita unor linii pe care le-am trasat, că nu voi pune lucruri prea personale. Mă rog, nici nu știu ce poate fi prea personal dat fiind ceea ce scriu.

Revenind

A doua parte vor fi diverse capitole dintr-o poveste pe care o tot scriu pe bucăți de vreo 5 ani. Aceasta a doua parte va fi disponibilă doar abonaților premium. Adică ăia pă bani. 

Da, da, vreau să mă îmbogățesc pe spatele vostru și nu știam cu să o zic.

Deci. Abonamentul e de 5Eur/lună. Cam cât un netflix, dar cu mai puțin conținut. Că n-am eu atâtea filme în cap câte are neflix, nici atâta dragoste, comedie și medie calitate. În banii ăștia sunt fix poveștile de lungă/medie durată. Diverse capitole din povești pe care poți să le citești pe lung – nu pe bucăți.

Am ales să fac aceste povești pe abonament, pentru că nu vreau să le public vreodată sub formă de carte. Alt lucru care m-ar îmbogăți peste noapte de m-aș putea muta în Dubai. 

În același timp, eu petrec multe ore pentru tot conținutul pe care îl citești și de care te bucuri. Foarte multe. Am petrecut multe ore scriind toate poveștile alea. Blogul și toate lucrurile de acolo, culmea vin cu niște facturi anuale care nu sunt nici scumpe, nici ieftine, dar mi-ar plăcea să iasă pe zero la final de an, că pe minus e de mulți ani.

Voi pesedi o idee văzută la cineva și fiecare membru care va alege varianta cu plată îl rog să-mi lase un mesaj aici și să îmi spună o idee de poveste pe care ar vrea să o citească, iar în funcție de câte mii de oameni se adună (râd cu lacrimi când scriu asta), în 1-2 săptămâni va veni și acea poveste, fie pe un capitol fie pe mai multe, că nu prea știu ce vă poate capul și presimt că o să fiu surprinsă, iar inspirația mea poate că nu va vrea să stea drepți.

Astfel, iată că asta este decizia mea la aprox 10 ani de proiect. Viața merge înainte, ideile rămân scrise în universul de biți al internetului, iar o parte dintre ele vor fi valabile doar contra cost – pentru că inflație.

Vor fi de asemenea pe anumite articole de pe blog și reclame, pentru că repet – tot blogul acesta nu se întreține singur din punct de vedere financiar – ceea ce e șocant. Nu trebuie să dau explicații la nimeni dar vă asigur eu că la cum vă cunosc pe majoritatea care mă citiți, nu mă voi îmbogăți nici în 50 de ani de la proiect, când voi scrie cu mâinile obosite și riduri până la buric. Sunt convinsă că îmi voi acoperi costurile de întreținere (mă rog, aici vorbește optimismul din mine). Iar timpul, timpul pe care îl petrec să scriu toate lucrurile astea, timpul pe care îl petrec să documentez multe lucruri? Eh, acesta este un timp pe care universul mi-l dă înapoi sub alte forme dacă vă aduce vouă măcar un zâmbet sau ceva util în viață.

Comenteaza fara Facebook

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous post Riduri

Arhiva

Categories

%d bloggers like this: