Prima data cand am intalnit un domnisor care avea hernie inghinala (dubla chiar), mi-a parut rau de el. Mi se parea destul de exitant, adevarul este ca zona este superba pentru o boala ce poate fi folosita ca metoda de agatat. La mine cel putin a mers. Ce e enervant este ca sexul e destul de chinuit. El are dureri de oO, orgasmul lui il simte ca niste intepaturi, orgasmul tau doar tu stii cum il simti. Ce-i drept nu stiu daca vreau ca el sa aiba orgasm (pentru ca-l doare). iar daca-l las cuu oO-lele umflate il doare iar, dar macar eu am partea mea de egoism. Glumesc !
mie mi s-a parut destul de provocator sa il faci sa uite de toata durerea aia si sa se bucure de ceea ce il inconjoara. De atingeri, de gemete, de soapte, de ceea ce inseamna noi, imbratisati – incolaciti, dornici de a atinge anumite standarde ale placerii dar cu o durere cumplita care se mai gandeste daca iti permite sau nu.
M-am documentat putin pe tema asta si sincer, vazand baieti in jurul meu care au asa ceva sfatul meu este sa vedeti medicul neaparat si sa nu va fie frica de operatie, mai bine rezolvati problema inainte sa devina prea ingrozitoare.
Hernia inghinala apare atunci cand in zona inghinala (santul dintre coapsa si abdomen), tesutul abdominal sau o parte din intestin protruzioneaza printr-un punct slab al peretelui abdominal determinand aparitia unei umflaturi la acest nivel sau la nivelul scrotului.
Herniile inghinale sunt determinate de:
– persistenta unei comunicari intre abdomen si organele genitale (numita canal inghinal) ce in mod normal ar fi trebuit sa se inchida inainte de nastere
– slabirea muschilor abdominali prin imbatranire si uzura in cursul vietii
– conditiile ce cresc presiunea in cavitatea abdominala (exemplu tusea frecventa sau obezitatea)
– sport – atletii dezvolta uneori o hernia determinata de sport manifestata printr-o durere cronica in regiunea inghinala cu sau fara semne de hernie. Acest tip de hernie apare mai ales in sporturi ce implica miscari repetate, ca de exemplu hochei, fotbal si tenis.
Simptomele herniei inghinale sunt: – prezenta unei tumefactii (umflaturi) in zona inghinala sau a scrotului la barbati sau a labiei mari (ce acopera vaginul) la femei. Aceasta tumefactie poate sa apara progresiv, in cateva saptamani sau luni sau poate sa apara brusc, dupa ridicarea de greutati, tuse, aplecare, incordare sau ras. Multe hernii se remit (devin plate) in pozitia culcat. – disconfort sau durere in zona inghinala sau la nivelul scrotului. Disconfortul creste la aplecare sau la ridicarea de greutati si se remite in pozitie culcat. Multe hernii insa nu determina nici o durere. Daca insa o parte a intestinului ce a protruzionat in afara abdomenului ramane prinsa (incarcerata) in hernie, atunci apare o durere brusca, intensa, greata si voma. – senzatie de greutate, umflare, de tinere sau de arsura in zona herniei, a scrotului sau a interiorului coapsei.
Simptomele herniei la copii
– la sugari, o hernie se poate evidentia ca o umflatura in zona inghinala atunci cand copilul plange sau se misca
– greata si voma, plans, refuzul de a manca – atunci cand hernia se incarcereaza (o parte din intestinele ce au protruzionat in afara abdomenului raman blocate in hernie). Hernia incarcerata apare mai frecvent la sugari si copii decat la adult si necesita tratament chirurgical imediat.
De retinut
– herniile inghinale devin plate sau dispar cand sunt impinse usor inapoi in abdomen sau in pozitia culcat
– herniile pot creste in marime in timp, pe masura ce muschii peretelui abdominal devin mai slabi si pe masura ce mai multe tesuturi patrund in hernie
– incarcerarea herniei – tesutul abdominal sau o ansa de intestin se poate bloca (incarcera) in sacul herniei. Acesta nu este obligatoriu o urgenta
– strangularea herniei – daca o ansa intestinala este prinsa foarte strans in hernie, circulatia sangelui catre aceasta parte din intestin se poate opri (strangulare) si tesutul intestinal respectiv se necrozeaza. Hernia strangulata este o urgenta medicala ce necesita tratament chirurgical de urgenta.
Mai multe detalii gasesti aici