Loading . . .
Elegie pentru o noapte de vis

Elegie pentru o noapte de vis

Traiesc un vis cand ma gandesc .. sau a fost doar un vis? Cine stie? Poate ca da.. sau poate ca nu. Ne-am intalnit in Bucuresti asa cum hotarasem amandoi pe chat. Sa petrecem o noapte unica si la propriu si la figurat

In noaptea aia, am perceput-o ca pe o balada, care se misca lin pe trupul meu , nu repede , nu cu nerabdare , fin, ca o adiere care imi mangaia fiecare fibra. Neincetat isi adancea privirea adanca – doua cirese trase in ciocolata in ochii mei. Miscarile ei erau insotite doar de respiratia fierbinte si suspinele abia perceptibile ca un susur de izvor, sau ca o melodie de pe alte taramuri. Stateam pur si simplu intins si ma lasam dus in lumea ei de vis. Ganduri  amestecate imi cutreiereau creierul, se impleteau si se ciocneau fara sa gaseasca o inlantuire logica. Vorbele erau oricum de prisos si oricum nu as fi gasit un mod prin care sa-mi exprim verbal, starea in care reusise sa ma transpuna. Cuvintele sunt  sunt prea sarace ca sa o poata descrie. Era trupul in care prindea viata dorintele mele embrionare, iubirea la care nu indraznisem nici macar sa visez, fundamentul meu intr-o lume nebuna, in care nu reusesti sa te regasesti. Inainte de a fi cu ea ma simteam ca un Dumnezeu fara cer , ca o pasare fara aripi sau ca un poet care cauta disperat rima.

As fi vrut daca ar fi fost posibil sa-i inlocuiesc inima ei cu a mea ca sa poata intelege tot ce-mi inspira fiinta ei. Simteam ca  sunt pamantul , iar ea e curcubeul care ma inconjoara si ma mangaie cu paleta ei de culori , desi intr-o seara intunecata ca seara aia, nu rasare nici un curcubeu , pentru asta e nevoie de soare ..si totusi .. si totusi.

„Doamne, daca existi cu adevarat, lasa-ma sa nu-mi mai revin din starea asta … niciodata .. pana la sfarsitul zilelor si daca e posibil nu ma lasa sa mor acum .. nu azi .. te rog ..“

Suspina ritmic la fiecare miscare a mea. O iubeam centimetru cu centimetru. Ma primea in trupul ei cu o acceptare lipsita de orice discernamant. S-a aplecat peste mine si sanii ei invaluiti de umezeala fierbinte, ma intepau cu sfarcuri care stateau sa plezneasca. Ca un mugure primavara, care nu poate opri floarea sa imbratiseze soarele. Stiam ca nu o sa mai dureze mult. Si eu eram la capatul puterilor iar corpul mi-o luase inainte tradand-u-mi ratiunea. A devenit dintr-o data grabita, simteam cum efectiv ma fute. Imi futea pula, imi futea sufletul, imi futea iubirea. Ne-am cuprins strans in brate si cu un strigat mut ne-am contopit. Eram un singur trup, ca o portocala invaluita de coaja ei protectoare. Si-a aplecat fata peste fata mea, iar parul ei imi transformau lacrimile de fericire, intr-un fel de ornament fara culoare. Buzele noastre s-au unit si ne-am sarutat indelung. Am vrut sa o cuprind iar in brate, dar in momentul ala – mi-a apasat cu un deget capul pe perna .

Ochii ei devenira reci ca gheata si respiratia ei imi atingea fata.

Am dat sa spun ceva, orice, numai sa rup tacerea asta sfasaietoare, dar ea mi-a pus un deget pe buze .Stiam ca s-a terminat, doar asa ne-am inteles de la inceput. Incet s-a dezlipit de mine si s-a ridicat. Ma simteam dintr-o data gol si fara putere, ca si cum ceva s-ar fi rupt din mine. A disparut in baie , de unde a revenit ceva mai tarziu.

Eu eram in aceeiasi pozitie si nu reuseam sa fac nici o miscare. M-am uitat lung in ochii ei. Doamne cat poate fi de frumoasa, s-a apropiat de pat, s-a aplecat usor spre mine , un ultim suras , un ultim sarut. O lacrima mi-a fript fruntea : plangea si ea – o latura a ei de care nu stiam ……“Te iubesc „ . am mai reusit sa-i soptesc. A inceput sa respire greu cateva secunde, dupa care si-a luat in graba haina de pe scaun si a disparut.

Oare pentru totdeauna ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous post Un prieten vechi, o amintire noua.
Next post Lista neagra

Arhiva

Categories